Dermaplaning

60 min. €75,-


 

Dermaplaning

Manuele exfoliatie voor een gladde huid zonder donshaartjes

1. Verwijderen van dode huidcellen 2. Direct zichtbare glow

3. Verwijderen van donshaartjes 4. Verheldering


DERMAPLANING TREATMENTWAT IS DERMAPLANING?

Dermaplaning is een non-invasieve huidverbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. Het is een pijnloze behandeling. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen ‘downtime’.

Hyperpigmentatie

Diverse ontharingstechnieken, waaronder harsen en laserontharing, geven een verhoogd risico op het ontstaan van irritatiepigment (post-inflammatoire hyperpigmentatie) en kan langdurig donkere huidverkleuringen veroorzaken. Dermaplaning werkt echter aan de oppervlakte van de huid en geeft geen verwarming of verbranding van dieper gelegen huidweefsel. Hierdoor veroorzaakt Dermaplaning, wanneer juist uitgevoerd, geen hyperpigmentatie. Wel is de huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Daarom wordt de behandeling het gehele jaar door altijd afgesloten met een zonnefactor SPF-50+. Bij bestaande hyperpigmentatie, bijv. door zonneschade, kan Dermaplaning ingezet worden om dit te verhelderen.

Misvatting Dermaplaning en haargroei

Een van de grootste misvattingen over Dermaplaning is dat de haartjes dikker en donkerder terug groeien. De (dons)haartjes die verwijderd worden, groeien gewoon met dezelfde kleur en dikte terug. Dit komt omdat de behandeling de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet veranderd. Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft Dermaplaning geen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels. Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Nadat het haartje weer volledig is terug gegroeid, voelt deze weer precies hetzelfde als voorheen.

Dermaplaning en acne

Dermaplaning mag niet uitgevoerd worden op de huid met actieve acne, vanwege het risico op het beschadigen van de huid en verergeren van de klachten. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens worden serums en (acne)crèmes ook beter opgenomen door de huid. Dermaplaning kan geen acne veroorzaken.

De behandeling

Na het prepareren van de huid wordt de met een speciaal mesje de Dermaplaning behandeling uitgevoerd. Na de behandeling wordt BioActive Vitamin C (20%) aangebracht en vervolgt met een intensief masker. Als nabehandeling wordt er gekozen voor een serum passend bij het huidtype. De behandeling wordt altijd afgesloten met een zonnefactor SPF-50+. Het mooie aan een Dermaplaning behandeling is dat het resultaat direct zichtbaar en voelbaar is. De huid heeft een gezonde glans en teint, voelt zijdezacht aan en eventuele acnelittekens, pigmentvlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar.

Een bijkomstig voordeel is dat make-up mooier en gelijkmatiger aangebracht kan worden en dat het beter blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Na 4-8 weken kan de behandeling herhaald worden.

RESULTATEN BEHANDELING


Vraag naar het collageen ampul!! Dit is een prachtige combinatie om toe te voegen in de behandeling. Het ampul bevat collageendraadjes en is zeer geconcentreerd voor €15,- extra
KRX collageen ampul

Wat kan men bereiken met Dermaplaning?

Fijnere poriënstructuur

Glow

Verhelderen van hyperpigmentatie

Gladde huid

Verwijderen van ongewenste haargroei

Verfriste teint


Wat is belangrijk voor en na de behandeling

Omdat jouw huid nu helemaal schoon is, zal hij ook gemakkelijker werkstoffen opnemen. Wel even opletten met producten die vitamine A bevatten zoals retinol, retinal, retinoate en vitamine A zuur. Deze kun je het beste even 5 dagen niet gebruiken. Ook voor je de behandeling ondergaat is het belangrijk om hier 5 dagen mee te stoppen.

Contra indicaties:

  • Actieve acne of rosacea
  • Eczeem
  • Huidkanker
  • Verbrandde huid
  • Open wondjes
  • Infecties
  • Actieve herpes (koortslip)
  • Tijdens een antibiotica kuur
  • Tijdens gebruik van hydro-cortisonen


Mooie combinatie Dermaplaning met andere behandelmethodes

Je kunt Dermaplaning ook heel goed combineren met diverse andere behandelmethodes bij Beautysalon A Presto

Zoals:

Collageen ampul (met collageen draadjes) +€15,-

Ultra V Lift (Vtox) +€40,-

R3 Therapeel +€15,-

Carboxy voor de stevige huid

Vraag voor meer info in de salon